The fabulous kids of Romania (4) Yes, we Romanians have a lot of talented children who love and respect our traditions and popular music. Well done, kids!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Prieteni, mai apelăm la înțelepciunea unui proverb?

Se zice că, uneori, mai există și câte un lup mâncat de oaie... Vă vine sau nu să credeți, exact în această situație ne aflăm aici...

V-am tot vorbit de minunata zonă folclorică a Gorjului (și nu mă dezic). Dar iată că aici, în acest mini-clip, se întâmplă ca nu Gorjul să dețină supremația numerică, ci zona Moldovei.

Să purcedem, deci, din zona obcinelor, de acolo de unde Gabriela Manoli și Daniela Mândrilă, doi boboci de floare din grădina Bucovinei, duc mai departe o tradiție nealterată de sute sau poate mii de ani.

Coborând, mai apoi, către Vaslui, o recunoaștem pe Denisa Viziru, o altă reprezentantă de seamă a Moldovei domnului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Mergând, și mai jos, către zona Vlașcăi, auzim glăsciorul cristalin al Selenei Mărgean, legănat parcă de foșnet de valuri dunărene de acolo de la ea, din cetatea Giurgiului.

De aici, direcția vest, către “Eterna Terra Nova” (fie-ți amintirea veșnică, Adrian Păunescu!) și trecem prin Mischii, în Dolj, pentru a o saluta pe Luiza Turcu.

Da, da, ați ghicit! Doar un pas mai e de aici până în Gorj! Și nu avem cum să nu trecem și pe aici, deoarece dorește să ne salute un băiețel extraordinar, din Târgu Jiu, Mihai Ștefan.

Și atunci, în condițiile în care avem prezente trei fetițe din răsăritul Carpaților Orientali, zic să-i dăm Moldovei ce-i al ei!
Inclusiv fondul sonor!

Bucurați-vă de muzică, prieteni!
-------------------------------------------------------------------------------------
#priandori #everyone, #traditions #romania #folklore #romanianfolklore #originalcontent #talentedkids