12 w ·Tradurre

cornulețe de post cu cremă de nuci, fragede și aromate. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de cornulețe fragede cu rahat.
Ingrediente
200 gr untură sau 250 gr unt gras
320-350 gr făină
50 ml de apă
1 lingură de oțet
1/4 linguriță de sare
coajă de lămâie și de portocală
1 linguriță esență de vanilie
300 gr rahat de fructe multicolor
zahăr pudră vanilat pentru decor.

Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul fraged de cornulețe. Trece făina prin sită, într-un bol, și amestec-o cu sarea și cojile de citrice răzuite foarte fin. Poți adăuga coaja de la 1/2 lămâie și de la 1/2 portocală sau în funcție de cât de aromat dorești aluatul.
Cum prepari aluatul și formezi cornulețe fragede cu rahat
Peste făina amestecată cu ingredientele din bol adaugă untura topită și solidificată sau untul rece tăiat în cuburi. Începe să amesteci ingredientele în timp ce adaugi apa, oțetul și esența. Frământă rapid aluatul, doar până când devine compact. Apoi modelează-l în formă de bilă și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la rece pentru cel puțin o oră, timp în care va deveni mai elastic.
Înainte de a scoate aluatul de la rece, ****ește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava mare a cuptorului. Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul in 6 bucăți egale.
Întinde fiecare bucată de aluat în câte o foaie circulară de 20-22 cm. Apoi secționează fiecare oaie în 8 triunghiuri. Adaugă câte o bucată de rahat la bază și rulează fiecare triunghi ****ind de la bază către vârf.
Așază cornulețele în tava pregătită și coace-le pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, trece-le fierbinți prin zahăr pudră.
Lasă-le să se răcească, apoi le poți depozita în cutii de carton cu capac sau cutii metalice. Le poți păstra până la 7 zile

image